Testimonials ( 81 ) RSS Feed
(5,0/5)

Ingezonden door Valérie Tachet,
Valérie Tachet
Merci :-) j'ai bien reçu ma commande. Service rapide et soignée, choix de produits. Je suis vraime ...
http://[email protected] 20-05-2024
Geverifieerde aankoop
Ingezonden door caroline amant,
caroline amant
Malgré une erreur d'adresse j'ai bien reçu le colis, c'est une première commande, pas déçue du ...
16-05-2024
Geverifieerde aankoop
Ingezonden door Christine Hermanowski,
Christine Hermanowski
C'est ma deuxième commande et non la dernière. Service impeccable, grande gentillesse au téléph ...
01-06-2023
Geverifieerde aankoop
PrestaShop

Scheepjes CAL 2020: - d'Histoire Naturelle

Scheepjes Cal 2020

Met trots presenteert Scheepjes de d’Histoire Naturelle Official Scheepjes CAL 2020 & Read-A-Long, ontworpen door Scheepjes Blogger Christina Hadderingh van de A Spoonful of Yarn blog. Het ontwerp voor deze spectaculaire gehaakte deken is geïnspireerd door de vele galerijen van het adembenemend mooie Muséum National d’Histoire Naturelle (Natuurhistorisch Museum) in Parijs dat belicht wordt in het boek Als je het licht niet kunt zien (All The Light We Cannot See) van de prijswinnende auteur Anthony Doerr. Deelnemers worden aangemoedigd om tijdens het haken ook het boek te lezen om deze unieke Crochet en Read-A-Long ervaring nog bijzonderder te maken!

Tijdens de Crochet-A-Long krijgen avontuurlijke beginners en ervaren crafters over de hele wereld de kans om een uniek avontuur te beleven, terwijl ze de verbluffende d’Histoire Naturelle deken haken. De CAL & Read-A-Long gaat van start op 23 september 2020. Gedurende 11 weken worden de 6 delen van het GRATIS PDF haakpatroon gepubliceerd via de officiële Nederlandse en Internationale Scheepjes Facebook groepen en via Scheepjes.com. In plaats van wekelijkse patroondelen zoals voorgaande CAL's, verschijnen er langere patroondelen die 1 of 2 weken duren. Het haakpatroon is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels (US & UK). Andere talen worden mogelijk beschikbaar tijdens de CAL, aangezien deelnemers een vertaal template krijgen in de Facebook groepen om het patroon te vertalen naar hun eigen taal.

In de Facebook groepen krijgen deelnemers de uitgebreide ondersteuning van de wereldwijde Scheepjes crafting community met meer dan 100.000 leden, de zeer kundige mods en admins en uiteraard van ontwerpster Christina. Via haar blog zal Christina gedetailleerde fototutorials delen om deelnemers te helpen met lastigere onderdelen van het ontwerp. Bovendien heeft Scheepjes Blogger Esther Dijkstra van It’s all in a Nutshell blog video tutorials gecreëerd in het Engels en Nederlands voor links- en rechtshandigen om het geschreven patroon te ondersteunen. Deze video's zullen worden gedeeld via haar blog, in de Facebook groepen en op de website van Scheepjes. Op 16 september deelt Scheepjes een Tips & Tricks PDF in de Facebook groepen en op hun website met handige informatie over enkele speciale steken, de benodigde materialen en over het maken van een proeflapje. Het is bovendien een kans voor deelnemers om alvast ondersteuning te krijgen voordat de CAL begint.

Scheepjes heeft 8 officiële complete kits voor deze CAL samengesteld, die elk het benodigde garen en extra goodies bevatten! Er zijn 4 spectaculaire kleurstellingen gecreëerd die elk gebaseerd zijn op de kleuren en elementen van diverse afdelingen van het Natuurhistorisch Museum: Herbarium, Mineralogie, Conchologie en Entomologie. Deze 4 kleurstellingen zijn verkrijgbaar in Scheepjes Stone Washed & River Washed (78% Katoen, 22% Acryl, yarn weight Sport) of in Scheepjes Colour Crafter (100% Premium Acryl, yarn weight DK).

Book Club Sunday

Wat Scheepjes CAL 2020 uniek en anders maakt dan voorgaande jaren is dat Scheepjes dit jaar naast de CAL ook een Read-A-Long organiseert om een extra dimensie toe te voegen aan de haakervaring. Met haar ontwerp neemt Christina deelnemers, terwijl ze haken, mee op reis door de diverse galerijen van het museum, zoals omschreven in het boek Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr, en verwerken de crafters prachtige elementen van hun avontuur in de details van de d'Histoire Naturelle deken.

Wekelijks organiseren Scheepjes en Christina een Book Club Sunday meet-up in de officiële Scheepjes Facebook groepen. Speciaal voor Book Club Sunday heeft Scheepjes unieke en exclusieve Engelstalige interviews gehouden met de auteur Anthony Doerr! Elke week krijgen crafters leesvoer om zich voor te bereiden op de Book Club Sunday, dat tevens aan zal sluiten bij het deel dat zij op dat moment haken. Als deelnemers geen enthousiaste lezers of audioboek luisteraars zijn dan kunnen ze natuurlijk ook enkel genieten van de CAL!

Stone Washed & River Washed Kits

Scheepjes Stone Washed & River Washed gaan hand in hand met elkaar. Waar Stone Washed bestaat uit een ecru-kleurige katoenen 'kern' met fluffy acrylvezels in contrasterende kleuren, heeft River Washed een gekleurde kern die eveneens zorgt voor een bijzonder contrast. Beide garens zijn gemaakt van 78% Katoen en 22% Acryl en hebben een zachte, wollige 'feel'. De Sport Weight garens zijn ademend en zorgen voor een robuust ogende textuur.

Inhoud Stone Washed Kit:

 • 38 x 50 gr bollen Scheepjes Stone Washed & River Washed
 • 1 x buisje Toho Glaskralen
 • 1 x kralennaald
 • Stekenmarkeerders
 • 1 x officiële CAL souvenir boekenlegger
 • 1 x brief van de ontwerpster
 • 1 x YARN The After Party booklet

Verkrijgbaar in kleurstellingen:
Herbarium, Mineralogie, Conchologie en Entomologie.

Adviesverkoopprijs € 125

CAL2020-Stone Washed

Colour Crafter Kits

Scheepjes Colour Crafter is een geliefd anti-pilling garen om elke dag te gebruiken! Gemaakt van 100% Premium Acryl is het een veelzijdig DK Weight garen, dat verkrijgbaar is in maar liefst 93 kleuren. Het garen heeft een zijdezachte touch en is lichtgewicht, hypoallergeen én onderhoudsvriendelijk.

Inhoud Colour Crafter Kits:

 • 17 x 100 gr bollen Scheepjes Colour Crafter
 • 1 x buisje Toho Glaskralen
 • 1 x kralennaald
 • Stekenmarkeerders
 • 1 x officiële CAL souvenir boekenlegger
 • 1 x brief van de ontwerpster
 • 1 x YARN The After Party booklet

Verkrijgbaar in kleurstellingen:
Herbarium, Mineralogie, Conchologie en Entomologie.

Adviesverkoopprijs € 44,95

CAL2020-ColourCrafter

Over de ontwerpster

Tien jaar geleden is ze begonnnen met craften en nu kan de Nederlandse blogger Christina Hadderingh zich geen leven meer voorstellen zonder haken of breien. Met in haar hand haar vertrouwde haaknaald en kat Poose naast haar op de bank zit ze te dagdromen terwijl ze prachtige creaties ontwerpt. Christina vindt haar inspiratie overal, maar vooral in de natuur en in boeken.
Lees meer via haar blog A Spoonful of Yarn.

CAL tijdlijn

In tegenstelling tot onze vorige Scheepjes CALs is onze 2020 CAL d'Histoire Naturelle zowel een Crochet-A-Long als een Read-A-Long! Hierdoor zal de wekelijkse inhoud van de CAL een beetje anders zijn fan onze vorige CALs. In plaats van wekelijkse patroondelen verschijnen er langere patroondelen die 1 of 2 weken duren en is er wekelijk Bookclub Sunday leesvoer.

Datum Tijdstip CAL week Patroondeel
Woensdag 16 september 2020 12:00 uur 0 Tips & Tricks
Woensdag 23 september 2020 12:00 uur 1 Deel 1
d
03-ScheepjesCAL2020-WEB SW-H

Conchologie - Stone Washed/River Washed

06-ScheepjesCAL2020-WEB SW-C

Mineralogie - Stone Washed/River Washed

08-ScheepjesCAL2020-WEB SW-M

Entomologie - Colour Crafter

10-ScheepjesCAL2020-WEB CC-E

Herbarium - Colour Crafter

17-ScheepjesCAL2020-WEB CC-H

Conchologie - Colour Crafter

16-ScheepjesCAL2020-WEB CC-C

Mineralogie - Colour Crafter

12-ScheepjesCAL2020-WEB CC-M

CAL2020 feiten

De belangrijkste feiten op een rijtje:

 • Duur CAL: 23 september t/m 9 december 2020 [11 weken, 6 patroondelen].
 • Ontwerp geïnspireerd door het boek Als je het licht niet kunt zien van auteur Anthony Doerr.
 • Tips & Tricks PDF wordt gedeeld in de Facebook groepen op 16 september 2020 ter voorbereiding van de CAL.
 • Elke week wordt leesvoer gedeeld voor de Read-A-Long ter voorbereiding van Book Club Sunday, gehost in de officiële Facebook groepen. De Read-A-Long is optioneel.
 • Elke week unieke Engelstalige interviews met Anthony Doerr voor Book Club Sunday.
 • Het haakpatroon is GRATIS verkrijgbaar en wordt in delen geplaatst via de Official Scheepjes Facebook groepen en op Scheepjes.com.
 • Patroondelen duren 1 OF 2 weken i.p.v. wekelijkse patroondelen.
 • Het patroon is verkrijgbaar in het Nederlands, Duits en Engels (UK & US). Andere talen worden mogelijk beschikbaar tijdens de CAL.
 • Er worden Engelse en Nederlandse video tutorials voor links- en rechtshandigen beschikbaar gesteld tijdens de CAL, gemaakt door Esther van It's all in a Nutshell blog.
 • Gebruikte garens: Scheepjes Stone Washed & River Washed OF Colour Crafter.
 • 8 kits beschikbaar: 4 kleurstellingen in 2 Scheepjes garensoorten.
 • Afmetingen Stone Washed & River Washed deken: 140-145 x 140-145 cm na opspannen.
 • Afmetingen Colour Crafter deken: 145-150 x 145-150 cm na opspannen.

Net als voorgaande jaren, wordt de CAL gehost in de volgende Facebook groepen:

Officiële Scheepjes Facebook Nederlandse Groep: www.facebook.com/groups/scheepjescal 
Officiële Scheepjes Facebook Internationale Groep: www.facebook.com/groups/ScheepjesCAL.International

Scheepjes CAL 2020: - d'Histoire Naturelle

Subcategories

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw